top of page

Austersēnes ar avokādo un greipfrūtu

Sēnes:​

  • 500 g austersēnes

Dārzeņi:​

  • 2 ķiploku daivas

  • 1 ēd.k. ingvera sakne

  • 1 halapenjo pipars

  • 2 avokādo

  • 4-5 loki

  • 2 ēd.k. dilles

  • 2 ēd.k, paprika

Šķidrumi:

  • 1 glāze citronu sula

  • 4 ēd.k. eļļa

Papildus:

  • 3 greipfrūti

  • Sāls

  • Pipari
     

  1. Austersēnēm nogriež kātiņus līdz cepurītei. Ja cepurītes ir ļoti lielas, tad tās sagriež gareniski.

  2. Bļodā samaisa citronu sulu, samaltu ķiploku, ingvera sakni, halapenjo, sāli un eļļu. Pievieno austersēnes, apmaisa un noliek uz 30 min istabas temperatūrā.

  3. Pievieno avokādo, greipfrūtu, loku baltās daļas un dilles. Apmaisa un atkārtoti novieto uz 30 min istabas temperatūrā. Pēc tam var pievienot sāli un piparus pēc garšas.

  4. Pārklāj ar sasmalcinātu papriku un pasniedz.

bottom of page