top of page

Austersēnes ar sarkanajām lēcām

Sēnes:​

  • 350 g austersēnes

Dārzeņi:​

  • 1 sīpols

  • 1/2 ēd.k. ingvers (sarīvēts)

Šķidrumi:

  • 60 ml saldais krējums

  • 300 ml dārzeņu buljons

Papildus:​​

  • 100 g sarkanās lēcas

  • 2 ēd.k. kurkuma pulveris

  • 2 ēd.k. kukurūzas milti

  • Sāls

  • Pipari
     

  1. Katlā vāra sarkanās lēcas, pievieno mazliet sāls, apmēram 3-5 min.

  2. Pannā sautē sīpolu līdz kļūst caurspīdīgs, pievieno ingveru, sagrieztas austersēnes, kurkumu un dārzeņu buljonu. Vāra līdz sēnes ir mīkstas.

  3. Bļodā samaisa saldo krējumu un miltus, to lej pāri, kad sēnes kļuvušas mīkstas. Pievieno lēcas, papildina ar sāli un pipariem pēc garšas, vāra vēl 10 min, lai garšas sajaucas.

bottom of page