Austersēņu Alfredo
Sēnes:
-
200 g zaļās pupas, sagrieztas
-
200 g austersēnes, sagrieztas
Makaroni:
-
450 g farfalle makaroni
Dārzeņi:
-
1 sīpols, sasmalcināts
-
Svaigas bazilika lapas
-
2 apcepti sarkanie pipari, sagriezts
Šķidrumi:
-
250 ml piens
Pārējie:
-
160 g brie siers vai krēmsiers
-
100 g sarīvēts Parmesan vai Džiugas siers
-
50 g sviests
-
1/2 tējk. ķiploku pulveris
-
1/2 tējk. sāls
-
1/2 tējk. pipari
-
Pagatavojiet makaronus kā norādīts uz iepakojuma. Pēdējās 3 vārīšanas minūtēs pievienojiet pupas, noteciniet un atgrieziet visu atpakaļ katlā.
-
Pannā izkausējiet sviestu, tajā apcepiet sīpolus un austersēnes apmēram 10 min, regulāri apmaisot. Iemaisiet brie sieru līdz tas izkūst.
-
Pievienojiet sāli, pienu, ķiploku pulveri. Samaisiet un vāriet vēl 2 min, pievienojiet apceptus piparus, notecinātus makaronus ar pupām, samaisīti ar sieru.
-
Pasniedzot dekorējiet ar svaigi sagrieztām bazilika lapām.