top of page

Austersēņu Alfredo

Sēnes:​

  • 200 g zaļās pupas, sagrieztas

  • 200 g austersēnes, sagrieztas

Makaroni:

  • 450 g farfalle makaroni

Dārzeņi:

  • 1 sīpols, sasmalcināts

  • Svaigas bazilika lapas

  • 2  apcepti sarkanie pipari, sagriezts

Šķidrumi:

  • 250 ml piens

Pārējie:

  • 160 g brie siers vai krēmsiers

  • 100 g sarīvēts Parmesan vai Džiugas siers

  • 50 g sviests

  • 1/2 tējk. ķiploku pulveris

  • 1/2 tējk. sāls

  • 1/2 tējk. pipari

  1. Pagatavojiet makaronus kā norādīts uz iepakojuma. Pēdējās 3 vārīšanas minūtēs pievienojiet pupas, noteciniet un atgrieziet visu atpakaļ katlā.

  2. Pannā izkausējiet sviestu, tajā apcepiet sīpolus un austersēnes apmēram 10 min, regulāri apmaisot. Iemaisiet brie sieru līdz tas izkūst.

  3. Pievienojiet sāli, pienu, ķiploku pulveri. Samaisiet un vāriet vēl 2 min, pievienojiet apceptus piparus, notecinātus makaronus ar pupām, samaisīti ar sieru.

  4. Pasniedzot dekorējiet ar svaigi sagrieztām bazilika lapām.

bottom of page