Austersēņu "Pulled Pork" burgers
Sēnes:
-
500 g austersēnes
Dārzeņi:
-
Rukolas lapas
Papildus:
-
3 ēd.k. majonēze
-
6 burgeru maizītes
Garšvielas mikss:
-
2 ķiploku daivas (izspiestas)
-
1 ēd.k. brūnais cukurs
-
1 ēd.k. kakao
-
1 ēd.k. BBQ mērce
-
3 ēd.k. eļļa
-
2 ēd.k. ābolu etiķis
-
Sāls
BBQ garšvielu mikss:
-
¼ ēd.k.universālā garšviela
-
⅓ ēd.k timiāns
-
¼ ēd.k. koriandrs (sasmalcināts)
-
⅓ ēd.k. pipari (samalti)
-
½ ēd.k. saldā paprika
-
½ ēd.k. kūpināta paprika
-
¼ ēd.k. sinepju sēklas (samaltas)
-
½ ēd.k. ķiploku pulveris
-
½ ēd.k. sīpolu pulveris
Karmelizēti sīpoli:
-
2 lieli sīpoli
-
2 ēd.k. eļļa
-
Sāls
-
Sagriež austersēnes garās, plānās šķēlēs un ieber bļodā. Pievieno visas sastāvdaļas no garšvielu mikss un BBQ garšvielu mikss, kārtīgi samaisa, tā lai sēnes ir vienmērīgi pārklātas.
-
Sēnes sautē pannā apmēram 20 min. Ja nepieciešams pievieno mazliet ūdens, lai izvairītos no piedegšanas. Kad sēnes kļūst tumšas, tad noņem no plīts.
-
Otrā pannā cep riņķīšos sagrieztus sīpolus kopā ar sāli un lēnām karamelizē tos.
-
Katru maizīti sagriež uz pusēm un uzsmērē ½ ēd.k. majonēzes, pa virsu austersēnes, rukolas lapas un karamelizētus sīpolus.