top of page

Austersēņu "Pulled Pork" burgers

Sēnes:​

  • 500 g austersēnes

Dārzeņi:​

  • Rukolas lapas

Papildus:​​

  • 3 ēd.k. majonēze

  • 6 burgeru maizītes

Garšvielas mikss:

  • 2 ķiploku daivas (izspiestas)

  • 1 ēd.k. brūnais cukurs

  • 1 ēd.k. kakao

  • 1 ēd.k. BBQ mērce

  • 3 ēd.k. eļļa

  • 2 ēd.k. ābolu etiķis

  • Sāls

BBQ garšvielu mikss:

  • ¼ ēd.k.universālā garšviela

  • ⅓ ēd.k timiāns

  • ¼ ēd.k. koriandrs (sasmalcināts)

  • ⅓ ēd.k. pipari (samalti)

  • ½ ēd.k. saldā paprika

  • ½ ēd.k. kūpināta paprika

  • ¼ ēd.k. sinepju sēklas (samaltas)

  • ½ ēd.k. ķiploku pulveris

  • ½ ēd.k. sīpolu pulveris

Karmelizēti sīpoli:

  • 2 lieli sīpoli

  • 2 ēd.k. eļļa

  • Sāls

  1. Sagriež austersēnes garās, plānās šķēlēs un ieber bļodā. Pievieno visas sastāvdaļas no garšvielu mikss un BBQ garšvielu mikss, kārtīgi samaisa, tā lai sēnes ir vienmērīgi pārklātas.

  2. Sēnes sautē pannā apmēram 20 min. Ja nepieciešams pievieno mazliet ūdens, lai izvairītos no piedegšanas. Kad sēnes kļūst tumšas, tad noņem no plīts.

  3. Otrā pannā cep riņķīšos sagrieztus sīpolus kopā ar sāli un lēnām karamelizē tos.

  4. Katru maizīti sagriež uz pusēm un uzsmērē ½ ēd.k. majonēzes, pa virsu austersēnes, rukolas lapas un karamelizētus sīpolus.

bottom of page