top of page
Austersēņu Gulašzupa
Sēnes:
-
1 kg austersēnes, šķēlītēs
Dārzeņi:
-
500 g sīpola (daiviņās)
-
3 ķiploku daivas
Šķidrumi:
-
600 ml liellopa/dārzeņu buljons
-
3 ēd.k. tauki/eļļa
-
2 ēd.k. tomātu pasta
Garšvielas:
-
1 ēd.k. saldā paprika
-
1 ēd.k. majorāns
-
1 tējk. ķimenes
-
sāls
-
pipari
Pārējie:
-
2 ēd.k. miltu
-
Katlā izkausē taukus vai uzkarsē eļļu un pievieno sīpolu, cep līdz kļūst zeltaini brūns.
-
Iemaisa austersēnes, ķimenes, papriku, majorānu, tomātu pastu, izspiestu ķiploku, kā arī sāli un piparus.
-
Pievieno karstu buljonu, vāra aptuveni 20 min.
-
Traukā samaisa miltus ar 50 ml auksta ūdens, maisa līdz iegūst viendabīgu masu. Pievieno 2 ēd.k. zupas šķidruma un maisa līdz vienmērīgai konsistencei. Šo pievieno zupai, kārtīgi samaisa.
-
Servējot zupai uzber svaigu majorānu.
-
Izbaudi kopā ar svaigu maizi.
bottom of page