top of page

Austersēņu Gulašzupa

​Sēnes:

  • 1 kg austersēnes, šķēlītēs

Dārzeņi:

  • 500 g sīpola (daiviņās)

  • 3 ķiploku daivas

Šķidrumi:

  • 600 ml liellopa/dārzeņu buljons

  • 3 ēd.k. tauki/eļļa

  • 2 ēd.k. tomātu pasta

Garšvielas:​

  • 1 ēd.k. saldā paprika

  • 1 ēd.k. majorāns

  • 1 tējk. ķimenes

  • sāls

  • pipari

Pārējie:

  • 2 ēd.k. miltu

  1. Katlā izkausē taukus vai uzkarsē eļļu un pievieno sīpolu, cep līdz kļūst zeltaini brūns.

  2. Iemaisa austersēnes, ķimenes, papriku, majorānu, tomātu pastu, izspiestu ķiploku, kā arī sāli un piparus.

  3. Pievieno karstu buljonu, vāra aptuveni 20 min.

  4. Traukā samaisa miltus ar 50 ml auksta ūdens, maisa līdz iegūst viendabīgu masu. Pievieno 2 ēd.k. zupas šķidruma un maisa līdz vienmērīgai konsistencei. Šo pievieno zupai, kārtīgi samaisa.

  5. Servējot zupai uzber svaigu majorānu.

  6. Izbaudi kopā ar svaigu maizi.

bottom of page