top of page
Austersēņu Krēmzupa
Sēnes:
-
450 g austersēnes (plānās šķēlītēs)
Dārzeņi:
-
3 ķiploku daivas
-
1 sīpols (daiviņās)
Šķidrumi:
-
250 ml sarkanvīns
-
1 l vistas gaļas buljons
-
250 ml saldais krējums
Garšvielas:
-
1/2 tējk. kaltēts timiāns
-
sāls
-
pipari
Pārējie:
-
2 ēd.k. kukurūzas ciete
-
50 g sviests
-
Katlā izkausē sviestu, pievieno sīpolus, cep līdz tie kļūst caurspīdīgi.
-
Pievieno sasmalcinātu ķiploku un sēnes, sautē līdz masa kļūst apbrūnējusi un mīksta.
-
Papildina ar sāli un pipariem, pēc garšas.
-
Pielelej vīnu un vāra apmēram 5 min.
-
Pievieno klāt vistas buljonu, saldo krējumu un timiānu, turpina vārīt.
-
Tikmēr bļodā sajauc kukurūzas cieti ar 50 ml ūdeni. Pēc tam to pievieno zupai, maisa līdz zupa kļūst biezāka.
-
Ja zupa nav pietiekami bieza, pievieno vēl mazliet kukurūzas cieti.
-
Pasniedz uzreiz.
bottom of page