top of page

Austersēņu Krēmzupa

​Sēnes:

  • 450 g austersēnes (plānās šķēlītēs)

Dārzeņi:

  • 3 ķiploku daivas

  • 1 sīpols (daiviņās)

Šķidrumi:

  • 250 ml sarkanvīns

  • 1 l vistas gaļas buljons

  • 250 ml saldais krējums

Garšvielas:

  • 1/2 tējk. kaltēts timiāns

  • sāls

  • pipari

Pārējie:

  • 2 ēd.k. kukurūzas ciete

  • 50 g sviests

  1. Katlā izkausē sviestu, pievieno sīpolus, cep līdz tie kļūst caurspīdīgi.

  2. Pievieno sasmalcinātu ķiploku un sēnes, sautē līdz masa kļūst apbrūnējusi un mīksta.

  3. Papildina ar sāli un pipariem, pēc garšas.

  4. Pielelej vīnu un vāra apmēram 5 min.

  5. Pievieno klāt vistas buljonu, saldo krējumu un timiānu, turpina vārīt.

  6. Tikmēr bļodā sajauc kukurūzas cieti ar 50 ml ūdeni. Pēc tam to pievieno zupai, maisa līdz zupa kļūst biezāka.

  7. Ja zupa nav pietiekami bieza, pievieno vēl mazliet kukurūzas cieti.

  8. Pasniedz uzreiz.

bottom of page