top of page
Austersēņu pastēte
Sēnes:
-
350 g austersēnes
Dārzeņi:
-
4 ķiploku daivas
-
100 g sīpola
-
10 g pētersīļa
-
1 tēj.k. svaigas ingvera
Šķidrumi:
-
Olīveļļa
-
0,5 citrons (sula)
Papildus:
-
100 g valriekstu
-
Sāls
-
Pipari
-
Pannā uzkarsē olīveļļu, cep pētersīli un ķiplokus līdz kļūst caurspīdīgi, tad pievieno sīpolus. Sautē nepārtraukti maisot līdz sīpols kļūst caurspīdīgs.
-
Pievieno rupji sagrieztas austersēnes, papildinātas ar garšvielām, sāli un pipariem. Iemaisa citronu sulu un ingveru. Cep līdz viss šķidrums iztvaiko. Noņem no plīts.
-
Gatavo masu ievieto blenderī kopā ar valriekstiem un maļ līdz vienmērīgai konsistencei. Ja nepieciešams pievieno sāli un piparus.
-
Masu pārliek burkā/bļodā un ievieto ledusskapī atdzist.
-
Pasniedz uzsmērētu uz maizes.
bottom of page