top of page

Austersēņu pastēte

Sēnes:​

  • 350 g austersēnes

Dārzeņi:​

  • 4 ķiploku daivas

  • 100 g sīpola

  • 10 g pētersīļa

  • 1 tēj.k. svaigas ingvera

Šķidrumi:​​

  • Olīveļļa

  • 0,5 citrons (sula)

Papildus:

  • 100 g valriekstu

  • Sāls

  • Pipari
     

  1. Pannā uzkarsē olīveļļu, cep pētersīli un ķiplokus līdz kļūst caurspīdīgi, tad pievieno sīpolus. Sautē nepārtraukti maisot līdz sīpols kļūst caurspīdīgs.

  2. Pievieno rupji sagrieztas austersēnes, papildinātas ar garšvielām, sāli un pipariem. Iemaisa citronu sulu un ingveru. Cep līdz viss šķidrums iztvaiko. Noņem no plīts.

  3. Gatavo masu ievieto blenderī kopā ar valriekstiem un maļ līdz vienmērīgai konsistencei. Ja nepieciešams pievieno sāli un piparus.

  4. Masu pārliek burkā/bļodā un ievieto ledusskapī atdzist.

  5. Pasniedz uzsmērētu uz maizes.

bottom of page