top of page

Austersēņu Sautējums

Sēnes:

  • 350 g austersēnes, sagrieztas

Makaroni:

  • 450 g penne makaroni

Dārzeņi:

  • 1 sīpols, sakapāts

Šķidrumi:

  • 250 ml skābais krējums

  • 200 ml saldais krējums

  • citrona sula

  • eļļa

  • 200 ml ūdens

Pārējie:

  • 3 ēd.k. milti

  • 1 ēd.k. paprikas pulveris

  • sāls

  • melnie pipari

  1. Pagatavojiet penne makaronus kā norādīts uz iepakojuma.

  2. Pannā sautējiet sīpolu apmēram 5min, pievienojiet paprikas pulveri, sāli un piparus pēc garšas. Iemaisiet austersēnes, pievienojiet ūdeni, vāriet 30minūtes uz lēnas intensitātes karstuma režīma.

  3. Bļodā samaisiet abus krējumus kopā ar miltiem, maisiet līdz iegūta vienmērīga konsistence. Pārlejiet maisījumu pannā, maisiet un vāriet apmēram 10 min. Pievienojiet dažus pilienus citrona sulas pēc garšas.

  4. Pasniedziet makaronus kopā ar mērci.

bottom of page