Ceptu sēņu risoto
Sēnes:
-
500 g austersēnes
Dārzeņi:
-
1 mazs sīpols (smalki sagriezts)
-
2 selerijas kāti
-
1 riekšava žāvētu baraviku
Šķidrumi:
-
75 ml baltvīns
-
1/2 citrona sula
-
1/2 l vistas vai dārzeņu buljons
-
Olīveļļa
Papildus:
-
1 ēd.k. sviests
-
50 g Parmesan siers
-
400 g arborio rīsi
-
Sāls
-
Pipari
-
Katlā uzkarsē buljonu. Bļodā ievieto baravikas un tām pāri lej karstu buljonu, tik daudz buljona, lai sēnes tikko būtu pārklātas. Atstāj pāris minūtes, līdz sēnes kļūst mīkstas. Izņem no bļodas un smalki sagriež. Buljonu saglabā.
-
Pannā uzkarsē 2 ēd.k. olīveļļu, tajā sautē sīpolu un seleriju apmēram 10 min, tad pievieno rīsus un vīnu, nepārtraukti maisa 2 min, pievieno baravikas un sāli, kā arī pamazām (pa vienai karotei) lej iepriekš izmantoto buljonu pār rīsiem tā, lai katra iepriekšējā deva buljona ir uzsūkta rīsos. Tā apmēram 30min līdz rīsi ir mīksti.
-
Tikmēr uzkarsē pannu un grillē austersēnes līdz kļūst mīkstas. Gatavas austersēnes liek bļodā, pievieno sāli un citronu sulu, viegli samaisa kopā.
-
Risoto pannu noņem no plīts, tajā iemaisa sviestu un parmesan sieru. Uzliek vāku pannai un ļauj sieram un sviestam izkust.
-
Pasniedz risoto pārklājot ar apceptām austersēnēm.