top of page

Lions mane (ežu dižadatenes) Steiks

  1. Sastāvdaļas:

  2. 1 liela Lion's Mane sēne

  3. 1/2 glāze biešu sulas

  4. 2 ēdamkarotes olīveļļas

  5. 1 ēdamkarote sojas mērces

  6. 1 tējkarote ķiploka pulveris

  7. 1/2 tējkarote melnie pipari

  8. 1/4 tējkarote sarkanie pipari

  9. Svaigas garšvielas pēc izvēles (rozmarīns, timiāns)

  1. Pagatavošana:

  2. Sagatavo sēni: Notīri sēni ar mitru drāniņu. Ja nepieciešams, apgriež cietos galus.

  3. Pagatavo marinādi: Bļodā sajauc biešu sulu, olīveļļu, sojas mērci, ķiploka pulveri, melnos un sarkanos piparus, kā arī izvēlētās svaigās garšvielas.SVARĪGI: Bietes sulas radīs sarkanīgu/asins efektu- lūdz izvērtējiet vai biete Jūsu maltītes baudīšanu uzlabos, vai pasliktinās. 

  4. Marinē: Ievieto sēni marinādē un pārliecinies, ka tā ir pilnībā pārklāta. Atstāj marinēties vismaz 30 minūtes, bet labāk 1-2 stundas.

  5. Cep:

  6. Grilē: Uzkarsē grilu vidējā temperatūrā. Novieto marinēto sēni uz grila režģa vai pannas un cep 4-5 minūtes no katras puses, vai līdz vēlamajam gatavības pakāpei. Cepjot sēne ir jāsapiež ar otru panu vai kādu citu smagumu, lai radītu sēni blīvāku un plakanāku. 

  7. Panē: Uzkarsē pannu ar olīveļļu vidējā temperatūrā. Apcep sēni 2-3 minūtes no katras puses, līdz tā ir zeltaini brūna. Cepjot sēne ir pāspiež ar otru pannu vai kādu citu smagumu, lai radītu blīvāku un plakanāku gala rezultātu. 

  8. Padomi:

  9. Biešu sulas daudzums: Lai iegūtu intensīvāku sarkanu krāsu, var palielināt biešu sulas daudzumu marinādē.

  10. Marinēšanas laiks: Jo ilgāk sēne marinēsies, jo intensīvāka būs garša un krāsa.

  11. Gatavības pakāpe: Lion's Mane sēni var pagatavot dažādos gatavības pakāpēs, no vidēji reti līdz pilnībā izceptai.

  12. Garšvielas: Eksperimentē ar dažādām garšvielām, lai atrastu savu iecienītāko kombināciju.

  13. Kāpēc biešu sula? Biešu sula ir dabīgs pārtikas krāsviela, kas piešķirs sēnei skaistu, sarkanu nokrāsu. Turklāt, biešu sula ir bagāta ar antioksidantiem un minerālvielām, kas papildinās ēdiena uzturvērtību.

  14. Bon apetīte!

bottom of page