Lions mane (ežu dižadatenes) Steiks
-
Sastāvdaļas:
-
1 liela Lion's Mane sēne
-
1/2 glāze biešu sulas
-
2 ēdamkarotes olīveļļas
-
1 ēdamkarote sojas mērces
-
1 tējkarote ķiploka pulveris
-
1/2 tējkarote melnie pipari
-
1/4 tējkarote sarkanie pipari
-
Svaigas garšvielas pēc izvēles (rozmarīns, timiāns)
-
Pagatavošana:
-
Sagatavo sēni: Notīri sēni ar mitru drāniņu. Ja nepieciešams, apgriež cietos galus.
-
Pagatavo marinādi: Bļodā sajauc biešu sulu, olīveļļu, sojas mērci, ķiploka pulveri, melnos un sarkanos piparus, kā arī izvēlētās svaigās garšvielas.SVARĪGI: Bietes sulas radīs sarkanīgu/asins efektu- lūdz izvērtējiet vai biete Jūsu maltītes baudīšanu uzlabos, vai pasliktinās.
-
Marinē: Ievieto sēni marinādē un pārliecinies, ka tā ir pilnībā pārklāta. Atstāj marinēties vismaz 30 minūtes, bet labāk 1-2 stundas.
-
Cep:
-
Grilē: Uzkarsē grilu vidējā temperatūrā. Novieto marinēto sēni uz grila režģa vai pannas un cep 4-5 minūtes no katras puses, vai līdz vēlamajam gatavības pakāpei. Cepjot sēne ir jāsapiež ar otru panu vai kādu citu smagumu, lai radītu sēni blīvāku un plakanāku.
-
Panē: Uzkarsē pannu ar olīveļļu vidējā temperatūrā. Apcep sēni 2-3 minūtes no katras puses, līdz tā ir zeltaini brūna. Cepjot sēne ir pāspiež ar otru pannu vai kādu citu smagumu, lai radītu blīvāku un plakanāku gala rezultātu.
-
Padomi:
-
Biešu sulas daudzums: Lai iegūtu intensīvāku sarkanu krāsu, var palielināt biešu sulas daudzumu marinādē.
-
Marinēšanas laiks: Jo ilgāk sēne marinēsies, jo intensīvāka būs garša un krāsa.
-
Gatavības pakāpe: Lion's Mane sēni var pagatavot dažādos gatavības pakāpēs, no vidēji reti līdz pilnībā izceptai.
-
Garšvielas: Eksperimentē ar dažādām garšvielām, lai atrastu savu iecienītāko kombināciju.
-
Kāpēc biešu sula? Biešu sula ir dabīgs pārtikas krāsviela, kas piešķirs sēnei skaistu, sarkanu nokrāsu. Turklāt, biešu sula ir bagāta ar antioksidantiem un minerālvielām, kas papildinās ēdiena uzturvērtību.
-
Bon apetīte!