Toast with ricotta cheese and microgreens
Mushrooms:
150 g oyster mushrooms (finely chopped)
Vegetables:
1 tbsp. chives (chopped)
1 shallot (finely chopped)
15-20 cherry tomatoes
3/4 cup microgreens
Liquids:
2 tbsp. lemon juice
4.5 tbsp. olive oil (extra virgin)
Additionally:
150 g of ricotta cheese
10 baguettes (fried)
0.5 tbsp. sea salt
0.5 tbsp. pepper
-
Bļodā samaisa maurlokus, rikota sieru, mazliet sāls, ¼ tēj.k. melnos piparus. Smaisa un ievieto ledusskapī, kamēr pagatavo atlikušās sastāvdaļas.
-
Pannā uzkarsē 2 ½ ēd.k. olīveļļu, cep šalotes sīpolus apmēram 2 min nepārtraukti maisot.
-
Pievieno austersēnes un cep 2 min bieži maisot, līdz austersēnes kļūst tumšas un saraujas.
-
Pievieno tomātus un cep vēl 3 min, joprojām nepārtraukti maisot līdz sēnes kļūst mīkstas un tomāti pārsprāgst. Gadījumā, ja tomāti ir lieli, tad tos var sacaurumot ar asu priekšmetu.
-
Noņem no plīts un iemaisa 1 tējk. sāls un ¼ tējk. piparus.
-
Bļodā samaisa mikrozaļumus kopā ar citronu sulu, olīveļļu un mazliet sāls.
-
Uz bagetes uzsmērē rikotas sieru, virs tā austersēņu masu un mikrozaļumus.