top of page

Toast with ricotta cheese and microgreens

Mushrooms:

  • 150 g oyster mushrooms (finely chopped)

Vegetables:

  • 1 tbsp. chives (chopped)

  • 1 shallot (finely chopped)

  • 15-20 cherry tomatoes

  • 3/4 cup microgreens

Liquids:

  • 2 tbsp. lemon juice

  • 4.5 tbsp. olive oil (extra virgin)

Additionally:

  • 150 g of ricotta cheese

  • 10 baguettes (fried)

  • 0.5 tbsp. sea salt

  • 0.5 tbsp. pepper

  1. Bļodā samaisa maurlokus, rikota sieru, mazliet sāls, ¼ tēj.k. melnos piparus. Smaisa un ievieto ledusskapī, kamēr pagatavo atlikušās sastāvdaļas.

  2. Pannā uzkarsē 2 ½ ēd.k. olīveļļu, cep šalotes sīpolus apmēram 2 min nepārtraukti maisot.

  3. Pievieno austersēnes un cep 2 min bieži maisot, līdz austersēnes kļūst tumšas un saraujas.

  4. Pievieno tomātus un cep vēl 3 min, joprojām nepārtraukti maisot līdz sēnes kļūst mīkstas un tomāti pārsprāgst. Gadījumā, ja tomāti ir lieli, tad tos var sacaurumot ar asu priekšmetu.

  5. Noņem no plīts un iemaisa 1 tējk. sāls un ¼ tējk. piparus.

  6. Bļodā samaisa mikrozaļumus kopā ar citronu sulu, olīveļļu un mazliet sāls.

  7. Uz bagetes uzsmērē rikotas sieru, virs tā austersēņu masu un mikrozaļumus.

bottom of page