Vegan steak
Mushrooms:
500 g of oyster mushrooms
Liquids:
1 tbsp. vegan barbecue sauce
4 tbsp. sunflower oil
3 tbsp. apple cider vinegar
Additionally:
150 g pasta
1 tbsp. cocoa powder
Salt
Pepper
Steak Seasoning Mix:
⅓ tbsp. all-purpose spice mix
½ tbsp. thyme
⅓ tbsp. coriander powder
⅓ tbsp. pepper
1 tbsp. paprika powder
½ tbsp. smoked paprika powder
½ tbsp. mustard powder
1 tbsp. garlic powder
1 tbsp. onion powder
1 bay leaf (chopped)
½ tbsp. cumin powder
-
Makaronus vāra 15min līdz kļūst ļoti mīksti. Noņem no plīts, notecina ūdeni un atstāj katlā.
-
Noņem kātus no sēņu cepurītēm, kātus sagriež gareniski, bet cepurītes atstāj negrieztas.
-
Sagatavo steika garšvielu maisījumu – samaisa visas garšvielas kopā. Sadala kopumu uz pusēm.
-
Sēnes ievieto bļodā, pievieno vienu pusi no garšvielu maisījuma, 2 ēd.k. eļļu un sāli. Pievieno ½ glāzi ūdens un etiķi, kārtīgi samaisa, ja iespējams, tad atstāj vienu nakti ledusskapī garšvielām iesūkties sēnēs. Bet var arī cept uzreiz.
-
Tikmēr, makaronus liek blenderī, pievieno otru pusi garšvielu maisījuma, kakao pulveri, sāli. Blenderē līdz masa kļūst lipīga un bieza. Masu liek ledusskapī atdzist apmēram 30 min.
-
Pannā uzkarsē 2 ēd.k, eļļas, tajā cep sēnes, apmēram 30 min, ar vāku uz pannas. Pievieno barbekjū mērci, noņem vāku un cep nepārtraukti maisot, apmēram 5 min.
-
No pannas izņem sagrieztos apceptos austersēņu kātiņus un tos samaisa ar makaronu masu.
-
Ar 2-3 ēd.k. makaronu masas pārklāj katru sēņu cepurīti no augšas un apakšas.
-
Apcep katru jauni veidoto sēņu steiku 3 min katru pusi.
-
Pasniedz ar sinepēm vai jebkuru citu mērci pēc patikas.