top of page

Frankfurtes Austersēņu Zupa

Gaļa:​

  • 200 g frankfurtes cīsiņi

Sēnes:​

  • 250 g austersēnes, sagrieztas šķēlītēs

Dārzeņi:​

  • 4 kartupeļi

  • 2 ķiploka daivas

  • 1 liels sīpols

  • 1 burkāns

  • 1 pastinaks

Garšvielas:​

  • 1 ēd.k. saldā paprika

  • 1 tējk. ķimenes

  • 1 ēd.k. majorāns

Šķidrumi:​

  • Speķis vai eļļa

  • 1,5 l dārzeņu buljons

Pārējie:​

  • 2 ēd.k. miltu

  • Sāls

  • Pipari

  1. Katlā uzsilda eļļu vai cep speķi, pievieno sīpola gabaliņus kopā ar sagrieztiem frankfurtes cīsiņiem, sautē līdz sīpoli kļūst zeltaini brūni.

  2. Pievieno sarīvētu burkānu un pastinaku, sautē apmēram 7 min.

  3. Pievieno austersēnes, maltu ķiploku, saldo papriku un miltus. Kārtīgi samaisa.

  4. Ielej dārzeņu buljonu un nogaidi līdz sāk vārīties. Pievieno kartupeļu kubiņus, ķimenes, majorānu, kā arī sāli un piparus pēc garšas. Vāra līdz kartupeļi ir mīksti.

  5. Izbauda zupu ar svaigu maizi.

bottom of page