Frankfurtes Austersēņu Zupa
Gaļa:
-
200 g frankfurtes cīsiņi
Sēnes:
-
250 g austersēnes, sagrieztas šķēlītēs
Dārzeņi:
-
4 kartupeļi
-
2 ķiploka daivas
-
1 liels sīpols
-
1 burkāns
-
1 pastinaks
Garšvielas:
-
1 ēd.k. saldā paprika
-
1 tējk. ķimenes
-
1 ēd.k. majorāns
Šķidrumi:
-
Speķis vai eļļa
-
1,5 l dārzeņu buljons
Pārējie:
-
2 ēd.k. miltu
-
Sāls
-
Pipari
-
Katlā uzsilda eļļu vai cep speķi, pievieno sīpola gabaliņus kopā ar sagrieztiem frankfurtes cīsiņiem, sautē līdz sīpoli kļūst zeltaini brūni.
-
Pievieno sarīvētu burkānu un pastinaku, sautē apmēram 7 min.
-
Pievieno austersēnes, maltu ķiploku, saldo papriku un miltus. Kārtīgi samaisa.
-
Ielej dārzeņu buljonu un nogaidi līdz sāk vārīties. Pievieno kartupeļu kubiņus, ķimenes, majorānu, kā arī sāli un piparus pēc garšas. Vāra līdz kartupeļi ir mīksti.
-
Izbauda zupu ar svaigu maizi.