top of page

Gaileņu un Austersēņu Zupa

​Sēnes:

  • 350 g austersēnes (šķēlītēs)

  • 100 g  gailenes (šķēlītēs)

Dārzeņi:​

  • 1 sīpols

  • 1 ēd.k. dilles

Šķidrumi:

  • 250 ml piens

  • 120 g  skābais krējums

  • 750 ml dārzeņu/vistas buljons

  • 3 ēd.k. sojas mērce

  • 1 ēd.k. citrona sula

Garšvielas:

  • 1 ēd.k. saldā paprika

  • 2 ēd.k. svaigs pētersīlis

  • sāls

  • pipari

Pārējie:

  • 60 g sviests

  • 3 ēd.k. miltu

  1. Katlā izkausē sviestu, pievieno sīpolus un sēnes, cep apmēram 15 min, līdz šķidrums ir iztvaikojis.

  2. Pievieno miltus un papriku, turpina cept 3 min.

  3. Pievieno buljonu, sojas mērci un pienu, vāra 10 min.

  4. Noņem no plīts, pievieno skābo krējumu, citrona sulu, dilles un pētersīļus, kā arī sāli un piparus pēc garšas. Kārtīgi samaisa.

  5. Pasniedz nekavējoties!

bottom of page