top of page
Gaileņu un Austersēņu Zupa
Sēnes:
-
350 g austersēnes (šķēlītēs)
-
100 g gailenes (šķēlītēs)
Dārzeņi:
-
1 sīpols
-
1 ēd.k. dilles
Šķidrumi:
-
250 ml piens
-
120 g skābais krējums
-
750 ml dārzeņu/vistas buljons
-
3 ēd.k. sojas mērce
-
1 ēd.k. citrona sula
Garšvielas:
-
1 ēd.k. saldā paprika
-
2 ēd.k. svaigs pētersīlis
-
sāls
-
pipari
Pārējie:
-
60 g sviests
-
3 ēd.k. miltu
-
Katlā izkausē sviestu, pievieno sīpolus un sēnes, cep apmēram 15 min, līdz šķidrums ir iztvaikojis.
-
Pievieno miltus un papriku, turpina cept 3 min.
-
Pievieno buljonu, sojas mērci un pienu, vāra 10 min.
-
Noņem no plīts, pievieno skābo krējumu, citrona sulu, dilles un pētersīļus, kā arī sāli un piparus pēc garšas. Kārtīgi samaisa.
-
Pasniedz nekavējoties!
bottom of page