top of page

Gurmāņu Austersēnes ar Fetučini Makaroniem

Sēnes:

  • 150 g austersēnes, sakapātas

Gaļa:

  • 50 g bekons

Makaroni:​

  • 450 g fettuccine makaroni

Dārzeņi:

  • 1 mazs sīpols, sagriezts

  • 1  ķiploku daiva

Šķidrumi:

  • 200 ml saldais krējums

  • 100 ml vistas buljons

  • 50 ml baltvīns

Pārējie:

  • 20 g sviests

  • Sauja apceptu valriekstu

  • Parmesan vai Džiugas siers

  • sāls

  • pipari

  1. Pagatavojiet fetučini makaronus kā norādīts uz iepakojuma.

  2. Izkausējiet sviestu pannā, pievienojiet bekonu, sīpolus un sagrieztas austersēnes – sautējiet apmēram 5 min līdz sīpoli kļūst mīksti un zeltaini.

  3. Pievienojiet vīnu un atstājiet vēl mazliet sautēties.

  4. Pievienojiet saldo krējumu un vistas buljonu, cepiet līdz mērce kļūst bieza un krēmīga.

  5. Pievienojiet pagatavotus makaronus un samaisiet kopā.

  6. Papildiniet ar sarīvētu Parmezāna sieru un apceptiem valriekstiem.

  7. Pasniedziet uzreiz!

bottom of page