top of page

Kartupeļu plāceņi ar austersēnēm

Sēnes:​

  • 300 g austersēnes

Dārzeņi:​

  • 1 kg kartupeļu

  • 0,5 puravs

  • 2 ķiploku daivas

  • 1 paprika

Šķidrumi:

  • 3 ēd.k. eļļa

Papildus:​​

  • 2 ēd.k. miltu

  • Kukurūzas milti

  • 1 ola

  • 100 g siers (sarīvēts)

  • 0,5 tējk. timiāns

  • 1 ēd.k. sāls

  • Pipari
     

  1. Katlā ar ūdeni, kas papildināts ar 1 ēd.k. sāls, vāra mazos gabalos sagrieztus kartupeļus apmēram 20 min. Papildina ar sāli, saspiež un izveido kartupeļu biezeni. Atļauj atdzist. Pievieno olu un miltus, kārtīgi samaisa.

  2. Kamēr kartupeļu biezputra atdziest, pannā uzkarsē 2 ēd.k. eļļas un smalki sagrieztu puravu, sautē līdz tas paliek mīksts. Pievieno papriku, austersēnes un turpina cept apēram 5 min. Papildina ar sāli un pipariem pēc garšas. Pievieno timiānu vai arī citas garšvielas pēc vēlmēm. Cep līdz viss šķidrums iztvaiko un ļauj atdzist.

  3. Sadala biezeni 8 daļās, no tām izveido bumbas ar bedrīti vidū, tajā ievieto pusēd.k. pildījuma no pannas un pa virsu sarīvētu sieru. Uzmanīgi aizspiež bedrīti ciet un izlīdzina savienojuma vietu, formē bumbu tā, lai tā būtu kā biezāks plācenis. Pārklāj tos ar kukurūzas miltiem no abām pusēm.

  4. Pannā uzkarsē 1 ēd.k. eļļas un apcep plācenīšus no abām pusēm līdz tie kļūst zeltaini brūni.

  5. Ja vēlaties tos kraukšķīgus, tad apcepiet tos krāsnī 200°C temperatūrā apmēram 10-15 min.

bottom of page