top of page

Krāsnī ceptas austersēnes ar kartupeļu biezputru

Sēnes:​

  • 500 g austersēnes

Dārzeņi:​

  • 2 ķiploku daivas (nemizotas)

  • 2 sīpoli (sagriezti ceturtdaļās)

Papildus:​​

  • Olīveļļa

  • Sviests

  • Timiāns (pēc izvēles)

  • Oregāno (pēc izvēles)

  • Majorāns (pēc izvēles)

  • Sāls

  • Pipari
     

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C. Ja austersēnēm ir lielas cepurītes, tad tās var saplēst mazākās daļās.

  2. Cepešpannā izvieto austersēnes, nemizotus ķiplokus un sīpolus. Pāri smidzina olīveļļu un zaļumus, sarīvētu sviestu, kā arī sāli un piparus.

  3. Cepešpannu liek krāsnī un cep apmēram 30-45 min, līdz sēnes kļūst kraukšķīgas.

  4. Pasniedz ar kartupeļu biezputru.

bottom of page