top of page
Krāsnī ceptas austersēnes ar kartupeļu biezputru
Sēnes:
-
500 g austersēnes
Dārzeņi:
-
2 ķiploku daivas (nemizotas)
-
2 sīpoli (sagriezti ceturtdaļās)
Papildus:
-
Olīveļļa
-
Sviests
-
Timiāns (pēc izvēles)
-
Oregāno (pēc izvēles)
-
Majorāns (pēc izvēles)
-
Sāls
-
Pipari
-
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C. Ja austersēnēm ir lielas cepurītes, tad tās var saplēst mazākās daļās.
-
Cepešpannā izvieto austersēnes, nemizotus ķiplokus un sīpolus. Pāri smidzina olīveļļu un zaļumus, sarīvētu sviestu, kā arī sāli un piparus.
-
Cepešpannu liek krāsnī un cep apmēram 30-45 min, līdz sēnes kļūst kraukšķīgas.
-
Pasniedz ar kartupeļu biezputru.
bottom of page