top of page

Kraukšķīgas austersēņu bagetes

Sēnes:​

  • 500 g austersēnes

Dārzeņi:​

  • 1 liels sīpols

Šķidrumi:​​

  • 1 ēd.k. eļļa

Papildus:

  • 100 g kausētais siers

  • 100 g cietāks siers

  • 2 bagetes

  • Kanēlis

  • Sāls

  • Pipari
     

  1. Katlā ar ūdeni, kuram pievienota šķipsna sāls, vāra sagrieztas austersēnes, apmēram 5 min.

  2. Nosusina sēnes un ļauj tām atdzist, pēc tam samaļ gaļas mašīnā.

  3. Pannā sautē sīpolu līdz tas kļūst caurspīdīgs, pievieno samaltās austersēnes, sāli, piparus, ķimenes pēc garšas. Kad lielākā daļa no šķidruma ir iztvaikojusi, iemaisa kausēto sieru un kārtīgi maisa.

  4. Uzkarsē krāsni līdz 200°C, sagriež bagetes uz pusēm un novieto uz cepamtrauka tā, lai ir atstatus viena no otras. Uz maizēm uzklāj sēņu masu un pārklāj ar sarīvētu sieru. Cep krāsnī apmēram 3 min līdz siers sāk kust un bagetes kļūst viegli brūnas.

bottom of page