top of page
Kraukšķīgas austersēņu bagetes
Sēnes:
-
500 g austersēnes
Dārzeņi:
-
1 liels sīpols
Šķidrumi:
-
1 ēd.k. eļļa
Papildus:
-
100 g kausētais siers
-
100 g cietāks siers
-
2 bagetes
-
Kanēlis
-
Sāls
-
Pipari
-
Katlā ar ūdeni, kuram pievienota šķipsna sāls, vāra sagrieztas austersēnes, apmēram 5 min.
-
Nosusina sēnes un ļauj tām atdzist, pēc tam samaļ gaļas mašīnā.
-
Pannā sautē sīpolu līdz tas kļūst caurspīdīgs, pievieno samaltās austersēnes, sāli, piparus, ķimenes pēc garšas. Kad lielākā daļa no šķidruma ir iztvaikojusi, iemaisa kausēto sieru un kārtīgi maisa.
-
Uzkarsē krāsni līdz 200°C, sagriež bagetes uz pusēm un novieto uz cepamtrauka tā, lai ir atstatus viena no otras. Uz maizēm uzklāj sēņu masu un pārklāj ar sarīvētu sieru. Cep krāsnī apmēram 3 min līdz siers sāk kust un bagetes kļūst viegli brūnas.
bottom of page