Mājās Gatavoti Kurkumas Gnoči ar Austersēnēm un Spinātiem
Sēnes:
-
500 g austersēnes, sagrieztas
Dārzeņi:
-
2 lieli kartupeļi
-
1 iepakojums svaigu spinātu
-
2 ķiploku daivas
Garšvielas:
-
1 ēd.k. kurkumas pulveris
-
Muskatriekstu pulveris
-
1 tējk. svaigs timiāns
-
2 tējk. sāls
-
pipari
Pārējie:
-
1 ēd.k. rapšu eļļa
-
400 g milti
-
1 ola
-
Sarīvējiet kartupeļus uz smalkākās rīves, lai iegūtu vienmērīgu un smalku masu. Pievienojiet miltus, sakultu olu, kurkumas pulveri, sāli un šķipsniņu muskatriekstu pulvera. Kārtīgi samaisiet, līdz izveidojas mīkla, ja nepieciešams var pievienot mazliet ūdeni, taču mīklai nevajadzētu būt slapjai.
-
Novietojiet mīklu uz griežamdēļa, ar naža vai karotes palīdzību izveidojiet gnoči formu, uzreiz lieciet katlā ar vārošu ūdeni, kam pievienota sāls. Kad gnoči uzpeld ūdens virspusē, tad vāriet vēl 1 minūti. Izņemiet ar caurdura karoti, atkārtojiet procesu līdz visi gnoči ir izvārīti.
-
Lai izvairītos no gnoči salipšanas kopā, pārklājiet tos ar rapšu eļļu.
-
Pannā sautējiet austersēnes līdz tās kļūst zeltainas, pievienojiet spinātus, maltus ķiplokus un timiānu. Samaisiet visu kopā un noņemiet pannu no plīts. Pievienojiet sāli un piparus pēc garšas.
-
Pasniedziet uzreiz!