Pikants austersēņu karijs
Sēnes:
-
500 g austersēnes
Dārzeņi:
-
1 sīpols
-
4 ķiploka daivas
-
2 cm svaiga ingvera
-
200 g tomāti
-
200 g patisona
-
100 g sniega zirņi
Šķidrumi:
-
2 ēd.k. eļļa
-
250 ml kokosriekstu piens
Papildus:
-
2 ēd.k. sarkanā thai karija pulvera
-
Sāls
-
Pipari
-
Vāra jasmīna rīsus kā norādīts uz iepakojuma.
-
Pannā uzkarsē eļļu, tajā sautē sīpolus līdz kļūst caurspīdīgi. Pievieno samaltu ķiploku un sarīvētu ingveru, cep līdz stiprais aromāts izgaist. Pievieno sagrieztas austersēnes un cep līdz lielākā daļa šķidruma ir izgarojusi.
-
Pannā ar sēnēm iemaisa karija pulveri, sagrieztus tomātus un 200 ml ūdens. Papildina ar sāli un pipariem, kā arī kokosriekstu pienu, vāra 10 min.
-
Pievieno sniega zirņus un sagrieztu patisonu, vāra vēl pāris minūtes, lai zirņi un patisons uzsilst.
-
Pasniedz rīsus pārklājot ar dārzeņu kariju.