Sastāvdaļas:
300g Lion's Mane sēņu, saplūkātas garenās strēmelēs
3 ēdamkarotes sojas mērces (vai tamari, ja vēlaties bez glutēna)
1 ēdamkarote Worcestershire mērces (vai augu izcelsmes alternatīvas)
1 ēdamkarote olīveļļas vai sezama eļļas
1 ēdamkarote kļavu sīrupa vai medus
1 tējkarote šķidru dūmu (pēc izvēles, lai piešķirtu kūpinātu garšu)
1/2 tējkarotes ķiploka pulvera
1/2 tējkarotes sīpolu pulvera
1/2 tējkarotes malta melnā pipara
1/2 tējkarotes čili pulvera vai paprikas (pēc izvēles pikantumam)
Pagatavošana:
Marinādes sagatavošana: Sajauciet kopā sojas mērci, Worcestershire mērci, olīveļļu, kļavu sīrupu, šķidros dūmus, ķiploku pulveri, sīpolu pulveri, melnos piparus un čili pulveri lielā bļodā. Pārliecinieties, ka viss ir labi sajaukts.
Sēņu sagatavošana: Saplūkājiet Lion's Mane sēnes garenās strēmelēs, līdz tās atgādina gaļas šķēles. Ja nepieciešams, izmantojiet nazi, lai izveidotu vienmērīgākas strēmeles.
Marinēšana: Ielieciet sēņu strēmeles marinādē, pārliecinoties, ka tās ir pilnībā pārklātas. Pārklājiet bļodu un atstājiet marinēties ledusskapī vismaz 1-2 stundas, bet vēlams nakti, lai garšas labi iesūktos.
Žāvēšana: Pēc marinēšanas izņemiet sēnes no marinādes un nedaudz nosusiniet ar papīra dvieli. Izvietojiet sēņu strēmeles uz cepamā papīra uz cepamās pannas vai izmantojiet žāvēšanas paliktni (ja ir dehidrators).
Cepšana (vai dehidratēšana):
Cepeškrāsnī: Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 75°C (170°F). Cepiet sēnes apmēram 2-3 stundas, līdz tās ir pilnībā izžuvušas un kļuvušas elastīgas, bet ne pārāk cietas. Laiku pa laikam pārbaudiet, lai izvairītos no pārmērīgas izžūšanas.
Dehidratorā: Dehidrējiet sēnes 60-70°C temperatūrā 4-6 stundas vai līdz tās ir izžuvušas un elastīgas.
Aukstā uzglabāšana: Ļaujiet jerky pilnībā atdzist, pirms ievietojat to hermētiskā traukā. Šādā veidā tas var saglabāties līdz pat nedēļai, vai ilgāk, ja uzglabāts ledusskapī.
Padoms: Ja vēlaties asāku garšu, varat pievienot vairāk čili pulvera vai pievienot nedaudz karsto mērci marinādei.
Šī recepte sniedz iespēju izbaudīt Lion's Mane sēņu unikālo garšu un tekstūru veselīgā un gardā veidā!
Comments