Rikotas siera grauzdiņi ar austersēnēm
Sēnes:
-
250 g austersēnes
Dārzeņi:
-
2 mazi sīpoli, sagriezti šķēlītēs
-
12 loki
Papildus:
-
3 ēd.k. sviests
-
200 g rikotas siers
-
4 šķēles saldskābmaize
-
Sāls
-
Pipari
-
Apcep maizi līdz tā ķļūst brūna un kraukšķīga.
-
Pannā izkausē pusi sviesta, baltās loku daļas atdala un liek pannā, cep līdz loki paliek brūni. Pievieno zaļās loku daļas un cep vēl 1 min. Papildina ar sāli un pipariem. Saturu pārliek uz bļodu un noliek malā.
-
Tajā pašā pannā izkausē atlikušo sviestu, pannā liek austersēnes un ļauj cepties bez maisīšanas, līdz tās paliek zeltaini brūnas, apmēram 4 min. Pēc tam apmaisa sēnes un cep līdz otra puse paliek zeltaini brūna. Papildina ar sāli un pipariem.
-
Katru saldskābmaizes šķēli ieziež ar rikotas sieru, uz tām liek apceptos lokus un austersēnes. Pārklāj ar mazliet sviesta pārpalikumiem no pannas.
-
Pasniedz šķēles sagrieztas uz pusēm.