top of page

Rikotas siera grauzdiņi ar austersēnēm

Sēnes:​

  • 250 g austersēnes

Dārzeņi:​

  • 2 mazi sīpoli, sagriezti šķēlītēs

  • 12 loki

Papildus:​​

  • 3 ēd.k. sviests

  • 200 g rikotas siers

  • 4 šķēles saldskābmaize

  • Sāls

  • Pipari
     

  1. Apcep maizi līdz tā ķļūst brūna un kraukšķīga.

  2. Pannā izkausē pusi sviesta, baltās loku daļas atdala un liek pannā, cep līdz loki paliek brūni. Pievieno zaļās loku daļas un cep vēl 1 min. Papildina ar sāli un pipariem. Saturu pārliek uz bļodu un noliek malā.

  3. Tajā pašā pannā izkausē atlikušo sviestu, pannā liek austersēnes un ļauj cepties bez maisīšanas, līdz tās paliek zeltaini brūnas, apmēram 4 min. Pēc tam apmaisa sēnes un cep līdz otra puse paliek zeltaini brūna. Papildina ar sāli un pipariem.

  4. Katru saldskābmaizes šķēli ieziež ar rikotas sieru, uz tām liek apceptos lokus un austersēnes. Pārklāj ar mazliet sviesta pārpalikumiem no pannas.

  5. Pasniedz šķēles sagrieztas uz pusēm.

bottom of page