Rīsu Nūdeles ar Šitake un Austersēnēm
Sēnes:
-
50 g šitake sēnes
-
100 g austersēnes
Nūdeles:
-
400 g rīsu nūdeles
Dārzeņi:
-
1 liels sīpols, sagriezts
-
4 ķiploku daivas, sasmalcinātas
-
250 g kāpostu, smalki sagriezti
-
75 g loki
Šķidrumi:
-
1 ēd.k. sezama sēklu eļļa
-
3 ēd.k. sojas mērce
-
3 ēd.k. olīveļļa
Pārējie:
-
1 1/2 ēd.k. kukurūzas ciete
-
2 tējk. čili pārslas
-
Pagatavojiet rīsu nūdeles kā norādīts uz iepakojuma.
-
Katlā 500 ml vārošā ūdenī pievienojiet šitake sēnes, uz lēnas intensitātes karstuma režīma ļauj vārīties 15min. Izņemiet sēnes ārā no katla, bet paturiet šķidrumu. Nogrieziet sēņu kātiņus un sagrieziet plānās šķēlītēs, tā pat arī austersēnes.
-
Pannā uzkarsējiet olīveļļu kopā ar sezama eļļu, apcepiet sīpolu līdz tas kļūst caurspīdīgs (apmēram 2 min.). Pievienojiet ķiploku un sautējiet vēl 1 minūti.
-
Pievienojiet kāpostu, visas sēnes, čili pārslas, sojas mērci un cepiet intensīvi maisot apmēram 2 min.
-
Izšķīdiniet kukurūzas cieti šķidrumā, kas palika katlā pēc šitake sēņu vārīšanas. Pēc tam šķidrumu pārlejiet to pannā un turpiniet cept saturu intensīvi maisot apmēram 2 min.
-
Pannā pievienojiet rīsu nūdeles, kārtīgi samaisiet un kaisiet tās ar sagrieztiem lokiem.
-
Pasniedziet karstu!