top of page

Rozā Austersēņu Papardele

Sēnes:

  • 200 g rozā austersēnes

Makaroni:

  • 450 g papardele makaroni

Šķidrumi:

  • 300 ml piens

Garšvielas:

  • Muskatriekstu pulveris

  • Sasmalcināts pētersīlis (pēc izvēles)

Pārējie:

  • 100 g svaigi sarīvēts Parmesan vai Džiugas siers

  • 100 g sviests

  • 2 ēd.k. milti

  1. Pagatavojiet makaronus kā norādīts uz iepakojuma.

  2. Pannā izkausējiet ½ sviesta, iemaisiet miltus, pievienojiet pienu, maisiet nepārtraukti līdz mērce kļūst vienmērīga un bieza. Apkaisiet ar šķipsniņu muskatrieksta pulveri un noņemiet pannu no plīts.

  3. Citā pannā sautējiet sagrieztas austersēnes līdz tās kļūst mīkstas, tad pievienojiet mērci un samaisiet. Pārklājiet ar sarīvētu sieru un maisiet līdz tas izkūst.

  4. Noteciniet makaronus un pievienojiet tos pannai, kurā ir austersēnes samaisītas ar mērci. Samaisiet visu kopā.

  5. Pasniedziet pārkaisot ar svaigi sagrieztām pētersīļa lapām.

bottom of page