top of page

Rozā austersēņu suši

Sēnes:​

  • 200 g rozā austersēnes

Dārzeņi:​

  • 1 burkāns (sagriezts gareniski)

  • 1/2 gurķis (sagriezts gareniski)

  • 1 sarkanā biete (sagriezta gareniski)

  • 1/2 sarkanais sīpols (sagriezts gareniski)

Šķidrumi:

  • 3 ēd.k. sojas mērce

  • 250 ml rīsu etiķis

  • Terjaki mērce

Papildus:​​

  • 2 ēd.k. cukurs

  • 1 riekšava sezama sēklas

  • 200 g suši rīsi

  • 1 paka nori lapas

  • Sāls

  • Pipari
     

  1. Izskalo suši rīsus ar aukstu ūdeni. Pēc tam liek katlā ar 300 ml aukstu ūdeni un atstāj 30 min. Uzkarsē ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai un tad samazina karstumu, lai lēnām vārītos apmēram 10-12 min. Noņem no plīts un patur vāku uz katla vēl 10 min.

  2. Pannā samaisa etiķi, sojas mērci un cukuru, uzkarsē un vāra apmēram 10 min ar vāku, līdz šķidrums paliek biezs, tajā apcep austersēnes līdz tās paliek zeltainas, apmēram 3 min. Ļauj tām atdzist.

  3. Novieto nori lapu, uz tā vienmērīgā kārtā izlīdzina rīsus, atstājot 2 cm līniju bez rīsiem no vienas puses. Rīsus viegli pārklāj ar sezama sēklām, paralēli bezrīsu līnijai, apmēram nori lapas vidū izveido līniju ar austersēnēm un dārzeņiem.
    Rullē tā, lai bezrīsu līnija paliek pēdējā, to viegli pārklāj ar rīsu etiķi, lai to pielīmētu pie ruļļa.

  4. Pielietojot rullēšanas matraci, izveido četrkantainu formu.

  5. Pasniedz ar Terjaki mērci.

bottom of page