top of page
Rukolas salāti ar prošekuto un austersēnēm
Sēnes:
-
250 g austersēnes
Dārzeņi:
-
2 selerijas kāti (lapas patur dekorācijai)
-
130 g rukolas lapas
Šķidrumi:
-
2 ēd.k. balzamiko etiķis
-
3 ēd.k. olīveļļa
Papildus:
-
0,5 ēd.k. citrona miza (sarīvēta)
-
70 g pecorino siers
-
70 g prosciutto šķiņkis (plānās šķēlītēs)
-
Sāls
-
Pipari
-
Pannā uzkarsē 2 ēd.k. olīveļļu, tajā liek austersēnes, pievieno sāli un piparus. Cep līdz paliek mīkstas un maliņas brūnē, apmēram 6 min. Sēnes pārliek bļodā atdzist.
-
Otrā bļodā samaisa etiķi ar sarīvētu citrona mizu un 1 ēd.k. olīveļļu. Pievieno sāli un piparus, samaisa kārtīgi.
-
Pievieno seleriju, rukolu un austersēnes, to viegli apmaisa. Pārklāj ar sarīvētu Pecorino sieru, prosciutto šķiņķi un selerijas lapām.
bottom of page