top of page

Rukolas salāti ar prošekuto un austersēnēm

Sēnes:​

  • 250 g austersēnes

Dārzeņi:​

  • 2 selerijas kāti (lapas patur dekorācijai)

  • 130 g rukolas lapas

Šķidrumi:

  • 2 ēd.k. balzamiko etiķis

  • 3 ēd.k. olīveļļa

Papildus:

  • 0,5 ēd.k. citrona miza (sarīvēta)

  • 70 g pecorino siers

  • 70 g prosciutto šķiņkis (plānās šķēlītēs)

  • Sāls

  • Pipari
     

  1. Pannā uzkarsē 2 ēd.k. olīveļļu, tajā liek austersēnes, pievieno sāli un piparus. Cep līdz paliek mīkstas un maliņas brūnē, apmēram 6 min. Sēnes pārliek bļodā atdzist.

  2. Otrā bļodā samaisa etiķi ar sarīvētu citrona mizu un 1 ēd.k. olīveļļu. Pievieno sāli un piparus, samaisa kārtīgi.

  3. Pievieno seleriju, rukolu un austersēnes, to viegli apmaisa. Pārklāj ar sarīvētu Pecorino sieru, prosciutto šķiņķi un selerijas lapām.

bottom of page