Sautētas Austersēnes ar Fetučini Makaroniem
Sēnes:
-
350 g austersēnes bez kātiem
Makaroni:
-
450 g fettuccine makaroni
Dārzeņi:
-
1 maza šalote sīpols
-
pētersīlis (pēc vajadzības)
Pārējie:
-
60 g sviests
-
Pecorino Romano siers (pēc vajadzības)
-
olīveļļa
-
sāls
-
pipari
-
Pagatavojiet fetučini makaronus kā norādīts uz iepakojuma, saglabājiet 2 ēd.k. ūdeni pēc vārīšanas vēlākai izmantošanai.
-
Pannā izkausējiet 2/3 no sviesta daudzuma un samaisiet to kopā ar 1 ēd.k. olīveļļas. Apcepiet šalotes sīpolus līdz tie kļūst zeltaini, pievienojiet sāli un piparus. Iemaisiet sagrieztas austersēnes, sautējiet apmēram 2 min.
-
Pannā pievienojiet makaronus, atlikušo sviesta daudzumu un 2 ēd.k. ūdeni no makaronu vārīšanas.
-
Pievienojiet sāli un piparus pēc garšas, papildiniet ar svaigi sagrieztu pētersīli.
-
Pirms pasniegšanas pārklājiet ēdienu ar svaigi sarīvētu Pecorino Romano sieru.