top of page

Sautētas Austersēnes ar Fetučini Makaroniem

Sēnes:

  • 350 g austersēnes bez kātiem

Makaroni:

  • 450 g fettuccine makaroni

Dārzeņi:

  • 1 maza šalote sīpols

  • pētersīlis (pēc vajadzības)

Pārējie:

  • 60 g sviests

  • Pecorino Romano siers (pēc vajadzības)

  • olīveļļa

  • sāls

  • pipari

  1. Pagatavojiet fetučini makaronus kā norādīts uz iepakojuma, saglabājiet 2 ēd.k. ūdeni pēc vārīšanas vēlākai izmantošanai.

  2. Pannā izkausējiet 2/3 no sviesta daudzuma un samaisiet to kopā ar 1 ēd.k. olīveļļas. Apcepiet šalotes sīpolus līdz tie kļūst zeltaini, pievienojiet sāli un piparus. Iemaisiet sagrieztas austersēnes, sautējiet apmēram 2 min.

  3. Pannā pievienojiet makaronus, atlikušo sviesta daudzumu un 2 ēd.k. ūdeni no makaronu vārīšanas.

  4. Pievienojiet sāli un piparus pēc garšas, papildiniet ar svaigi sagrieztu pētersīli.

  5. Pirms pasniegšanas pārklājiet ēdienu ar svaigi sarīvētu Pecorino Romano sieru.

bottom of page