top of page

Savvaļas Rīsu un Sēņu Zupa

Sēnes:

  • 350 g austersēnes, (sasmalcinātas)

  • 30 g  baravikas (kaltētas)

Dārzeņi:​

  • 200 g savvaļas rīsi

  • 1 mazs puravs (šķēlītēs)

  • 1 ķiploku daiva 

  • 3 ēd.k. pētersīļi

Šķidrumi:

  • 1,5 l ūdens

  • 2 ēd.k. olīveļļa

  • 1 tējk. tomātu mērce

  • 1 l dārzeņu buljons

  • 250 ml sausais baltvīns

  • 120 ml saldais krējums

  • 1 ēd.k. sojas mērce

Garšvielas:

  • 1 timiāna zariņš

  • 1 tējk. melnie pipari

  • 1 tējk. sāls

  • 1/4 tējk. jūras sāls

Pārējie:​

  • 75 g sviests

  • 2 ēd.k. miltu

  1. Dziļā pannā pievieno sāli, timiānu, veselu ķiploka daivu un 1,5 l aukstu ūdeni. Kad sāk vārīties pievieno savvaļas rīsus. Uzliek vāku un vāra 45 min, līdz rīsi ir mīksti.

  2. Izņem timiānu un ķiploka daivu. Notecina rīsus.

  3. Baravikas ievieto bļodā, pievieno 400 ml vāroša ūdens un atstāj apmēram 15 min, līdz baravikas kļūst mīkstas.

  4. Katlā izkausē 15 g sviesta ar olīveļļu, pievieno austersēnes, sasmalcinātu ķiploku, purava šķēlītes un tomātu pastu. Gatavo apmēram 10 min, regulāri maisot, šķidrums iztvaiko.

  5. Izņem baravikas no ūdens, tās kopā ar puraviem un austersēnēm liek katlā.

  6. Uzber miltus dārzeņiem un vienmērīgi maisa, līdz milti sāk nosēsties. Pievieno vīnu, dārzeņu buljonu un šķidrumu no baraviku bļodas. Vāra aptuveni 15 min.  

  7. Atlikušo sviestu sajauc ar jūras sāli, melnajiem pipariem un pētersīļiem. Atstāj garšām sajaukties.

  8. Pievieno savvaļas rīsus dārzeņiem un sēnēm, vāra vēl 10 min.

  9. Pievieno saldo krējumu un sojas mērci, vāra kamēr saldais krējums sāk uzkarst.

  10. Pasniedz pievienojot 1 ēd.k. pētersīļu sviestu.

bottom of page