top of page

Sēņu Kapučīno

Sēnes:

  • 100 g austersēnes

  • 200 g šampinjoni

Dārzeņi:​

  • 1 šalotes sīpols

  • 1 ķiploku daiviņa

Šķidrumi:​

  • 100 ml sausais baltvīns

  • 1 ēd.k. olīveļļa

  • 250 ml saldais krējums

  • 700 ml sēņu buljons

Pārējie:​

  • 50 g sviests

  • 1 lauru lapa

  • sāls

  • pipari

  1. Katlā uzsilda eļļu un sviestu, pievieno sasmalcinātu šalotes sīpolu un ķiploku, sautē līdz tie kļūst zeltaini brūni.

  2. Pievieno baltvīnu, lauru lapu – to samaisa un ļauj vārīties 2 min.

  3. Pievieno šampinjonu šķēlītes, sāli, piparus un sautē apmēram 10 min, pēc tam pievieno sagrieztas austersēnes un sautē 5 min.  

  4. Pielej karstu sēņu buljonu vāra aptuveni 20 min.

  5. Izņem lauru lapu, pievieno pusi saldā krējuma.

  6. Blenderē zupu, tikmēr pievieno atlikušo saldo krējumu, lai tā kļūst krēmīga.

  7. Servē uzreiz, lai putas rada kapučīno izskatu.

bottom of page