top of page
Sēņu Kapučīno
Sēnes:
-
100 g austersēnes
-
200 g šampinjoni
Dārzeņi:
-
1 šalotes sīpols
-
1 ķiploku daiviņa
Šķidrumi:
-
100 ml sausais baltvīns
-
1 ēd.k. olīveļļa
-
250 ml saldais krējums
-
700 ml sēņu buljons
Pārējie:
-
50 g sviests
-
1 lauru lapa
-
sāls
-
pipari
-
Katlā uzsilda eļļu un sviestu, pievieno sasmalcinātu šalotes sīpolu un ķiploku, sautē līdz tie kļūst zeltaini brūni.
-
Pievieno baltvīnu, lauru lapu – to samaisa un ļauj vārīties 2 min.
-
Pievieno šampinjonu šķēlītes, sāli, piparus un sautē apmēram 10 min, pēc tam pievieno sagrieztas austersēnes un sautē 5 min.
-
Pielej karstu sēņu buljonu vāra aptuveni 20 min.
-
Izņem lauru lapu, pievieno pusi saldā krējuma.
-
Blenderē zupu, tikmēr pievieno atlikušo saldo krējumu, lai tā kļūst krēmīga.
-
Servē uzreiz, lai putas rada kapučīno izskatu.
bottom of page