top of page
Sēņu kotletes
Sēnes:
-
200 g austersēnes (smalki sagrieztas)
-
200 g šampinjoni (smalki sagriezti)
Dārzeņi:
-
200 g kartupeļi
-
150 g sīpola
Papildus:
-
60 g siers Emmental
-
30 g siers Dorblu
-
200 g rīvmaize
-
2 olas
-
Milti
-
Sāls
-
Pipari
-
Pannā sautē sīpolu līdz tas kļūst caurspīdīgs, tad pievieno sēnes, papildina ar sāli un pipariem pēc garšas, cep vēl 10min.
-
Ļauj masai atdzist, tikmēr pievieno garšvielas pēc vēlmēm, vienu olu, sarīvētu sieru un kartupeļus, to visu kārtīgi samaisa.
-
No masas izveido bumbiņas, tās izvārta miltos, sakultā olā un rīvmaizē. Ja kotlešu bumbiņas nesaglabā bumbas formu, tad maisījumam pievieno vēl mazliet rīvmaizi, līdz masa kļūst noturīga.
-
Cep eļļā, izņem ārā no tās un nosusina.
bottom of page