Šitake un Austersēņu Pelmeņi
Sēnes:
-
150 g austersēnes, sagrieztas
-
150 g šitake sēnes, bez kātiņiem un sagrieztas
Dārzeņi:
-
2 ķiploku daivas
-
5 loki, baltās un gaiši zaļās daļas, smalki sagrieztas
Šķidrumi:
-
1 ēd.k. sezama sēklu eļļa
-
cepam eļļa
Pārējie:
-
24 apaļie pelmeņi, wonton, vai gyoza
-
1/4 tējk. sāls
-
Uzsildiet sezama eļļu pannā,. Pievienojiet ķiploku un cepiet līdz tas sāk kļūt zeltains. Pievienojiet austersēnes, sāli un cepiet 10-15 min, līdz sēnes kļūst mīkstas un lielākā daļa ūdens ir izgarojusi. Pievienojiet lokus un maisot cepiet vēl 2-3 min.
-
Gatavojiet pa vienam –novietojiet wonton pelmeņu mīklu uz darba virsmas, pilda ar apmēram ½ ēd.k. pildījuma, samitrina mīklas ārmalu un pārlokiet ar pildījumu iekšpusē, aizspiediet malas ciet. Novietojiet gatavo pelmeni cepamtraukā blakus vienu otram, apsedziet apsedziet trauku ar dvieli, lai pelmeņi neizžūtu, kamēr gatavojiet atlikušos.
-
Pannā ielejiet 1 ēd.k. cepameļļas, vienā slānī ievietojiet pelmeņus, tā lai nav saspiesti. Cepiet 2-3 minūtes, līdz paliek brūngani, pievienojiet ¼ glāzi ar ūdeni un uzreiz uzlieciet vāku uz pannas. Tvaicējiet 4-5 minūtes. Pelmeņi ir gatavi, kad ūdens ir pilnībā uzsūkts un pelmeņu mīkla ir caurredzama. Atkārtojiet līdz visi pelmeņi ir pagatavoti.
-
Pasniedziet kopā ar čili-ķiploku mērci.