top of page

Šitake un Austersēņu Pelmeņi

Sēnes:

  • 150 g austersēnes, sagrieztas

  • 150 g šitake sēnes, bez kātiņiem un sagrieztas

Dārzeņi:

  • 2 ķiploku daivas

  • 5 loki, baltās un gaiši zaļās daļas, smalki sagrieztas

Šķidrumi:

  • 1 ēd.k. sezama sēklu eļļa

  • cepam eļļa

Pārējie:

  • 24 apaļie pelmeņi, wonton, vai gyoza

  • 1/4 tējk. sāls

  1. Uzsildiet sezama eļļu pannā,. Pievienojiet ķiploku un cepiet līdz tas sāk kļūt zeltains. Pievienojiet austersēnes, sāli un cepiet 10-15 min, līdz sēnes kļūst mīkstas un lielākā daļa ūdens ir izgarojusi. Pievienojiet lokus un maisot cepiet vēl 2-3 min.

  2. Gatavojiet pa vienam –novietojiet wonton pelmeņu mīklu uz darba virsmas, pilda ar apmēram ½ ēd.k. pildījuma, samitrina mīklas ārmalu un pārlokiet ar pildījumu iekšpusē, aizspiediet malas ciet. Novietojiet gatavo pelmeni cepamtraukā blakus vienu otram, apsedziet apsedziet trauku ar dvieli, lai pelmeņi neizžūtu, kamēr gatavojiet atlikušos.

  3. Pannā ielejiet 1 ēd.k. cepameļļas, vienā slānī ievietojiet pelmeņus, tā lai nav saspiesti. Cepiet 2-3 minūtes, līdz paliek brūngani, pievienojiet ¼ glāzi ar ūdeni un uzreiz uzlieciet vāku uz pannas. Tvaicējiet 4-5 minūtes. Pelmeņi ir gatavi, kad ūdens ir pilnībā uzsūkts un pelmeņu mīkla ir caurredzama. Atkārtojiet līdz visi pelmeņi ir pagatavoti.

  4. Pasniedziet kopā ar čili-ķiploku mērci.

bottom of page