top of page

Steika un alus sēņu zupa

Gaļa:

  • 500 g liellopu gaļas (antrekots) sagriezts kubiņos

Sēnes:​

  • 250 g austersēnes

  • 250 g šampinjoni

Dārzeņi:​

  • 4 ķiploku daivas

  • 2 mazi sīpoli, sagriezti šķēlītēs

  • 1 ēd.k. pētersīļi

  • 1 tēj.k. svaigas timiāna lapas

Šķidrumi:

  • 250 ml alus (IPA/APA)

  • 2 ēd.k. olīveļļa

  • 1,5 l liellopa buljons

Papildus:

  • 4 ēd.k. milti

  • 30 g sviests

  • 1 tēj.k. Itāļu garšvielu maisījums

  • Sāls

  • Pipari
     

  1. Steika kubiņus ievieto lielā bļodā, pievieno sāli, piparus, 2 ēd.k. miltu, samaisa, lai gaļa būtu pārklāta.

  2. Katlā izkausē sviestu ar eļļu, pievieno steika kubiņus, apcep līdz tie kļūst brūni (apmēram 3 min). Izņem no katla un ļauj atdzist.

  3. Tajā pašā katlā sautē sīpolus un sēnes, kamēr sīpoli un sēnes paliek zeltaini brūni. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

  4. Pievieno izspiestu ķiploku, Itāļu garšvielu maisījumu, arī alu un vāra 5 minūtes, līdz masa sabiezē.

  5. Samaisa kopā ar 2 ēd.k. miltu turpina sautēt apmēram 20 min, regulāri apmaisot.

  6. Katlā pievieno steika gabaliņus ar to sulu. Atstājiet 5 min savienoties garšām.

  7. Pasniedziet pārkaisot ar sagrieztiem pētersīļiem un timiānu.

  8. Izbaudiet kopā ar maizi un aukstu alu!

bottom of page