Steika un alus sēņu zupa
Gaļa:
-
500 g liellopu gaļas (antrekots) sagriezts kubiņos
Sēnes:
-
250 g austersēnes
-
250 g šampinjoni
Dārzeņi:
-
4 ķiploku daivas
-
2 mazi sīpoli, sagriezti šķēlītēs
-
1 ēd.k. pētersīļi
-
1 tēj.k. svaigas timiāna lapas
Šķidrumi:
-
250 ml alus (IPA/APA)
-
2 ēd.k. olīveļļa
-
1,5 l liellopa buljons
Papildus:
-
4 ēd.k. milti
-
30 g sviests
-
1 tēj.k. Itāļu garšvielu maisījums
-
Sāls
-
Pipari
-
Steika kubiņus ievieto lielā bļodā, pievieno sāli, piparus, 2 ēd.k. miltu, samaisa, lai gaļa būtu pārklāta.
-
Katlā izkausē sviestu ar eļļu, pievieno steika kubiņus, apcep līdz tie kļūst brūni (apmēram 3 min). Izņem no katla un ļauj atdzist.
-
Tajā pašā katlā sautē sīpolus un sēnes, kamēr sīpoli un sēnes paliek zeltaini brūni. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
-
Pievieno izspiestu ķiploku, Itāļu garšvielu maisījumu, arī alu un vāra 5 minūtes, līdz masa sabiezē.
-
Samaisa kopā ar 2 ēd.k. miltu turpina sautēt apmēram 20 min, regulāri apmaisot.
-
Katlā pievieno steika gabaliņus ar to sulu. Atstājiet 5 min savienoties garšām.
-
Pasniedziet pārkaisot ar sagrieztiem pētersīļiem un timiānu.
-
Izbaudiet kopā ar maizi un aukstu alu!