top of page
Tostermaize ar kausētu brie sieru un austersēnēm
Sēnes:
-
200 g dzeltenās austersēnes
Dārzeņi:
-
2 ķiploku daivas
-
4 timiāna dzinumi
Šķidrumi:
-
1 ēd.k. baltvīns (sauss)
Papildus:
-
125 g brie siers
-
40 g sviests
-
4 šķēles saldskābmaizes
-
Sāls
-
Pipari
-
Saplūc austersēnes mazākos gabaliņos, pannā izkausē sviestu, tajā liek austersēnes un pievieno sāli, cep 2 min, regulāri maisot. Pievieno izspiestu ķiploku un vīnu. Cep 2 min, līdz sēņu maliņas ķļūst zeltaini brūnas. Pievieno timiānu un noņem no plīts.
-
Uzsilda cepeškrāsni līdz 200°C, sagriež Brie sieru 5mm šķēlēs.
-
Uz saldskābmaizes šķēlēm liek Brie sieru, uz tā sēņu masu no pannas. Maizītes liek krāsnī un cep 2min, līdz Brie siers sāk kust un paliek brūnas maliņas.
bottom of page