top of page

Tostermaize ar kausētu brie sieru un austersēnēm

Sēnes:​

  • 200 g dzeltenās austersēnes

Dārzeņi:​

  • 2 ķiploku daivas

  • 4 timiāna dzinumi

Šķidrumi:

  • 1 ēd.k. baltvīns (sauss)

Papildus:​​

  • 125 g brie siers

  • 40 g sviests

  • 4 šķēles saldskābmaizes

  • Sāls

  • Pipari
     

  1. Saplūc austersēnes mazākos gabaliņos, pannā izkausē sviestu, tajā liek austersēnes un pievieno sāli, cep 2 min, regulāri maisot. Pievieno izspiestu ķiploku un vīnu. Cep 2 min, līdz sēņu maliņas ķļūst zeltaini brūnas. Pievieno timiānu un noņem no plīts.

  2. Uzsilda cepeškrāsni līdz 200°C, sagriež Brie sieru 5mm šķēlēs.

  3. Uz saldskābmaizes šķēlēm liek Brie sieru, uz tā sēņu masu no pannas. Maizītes liek krāsnī un cep 2min, līdz Brie siers sāk kust un paliek brūnas maliņas.

bottom of page