Tostermaize ar rikotas sieru un mikrozaļumiem
Sēnes:
-
150 g austersēnes (smalki sagrieztas)
Dārzeņi:
-
1 ēd.k. maurloku (sasmalcināti)
-
1 šalotes sīpols (smalki sagriezts)
-
15-20 ķiršu tomāti
-
3/4 glāze mikrozaļumu
Šķidrumi:
-
2 ēd.k. citronu sula
-
4,5 ēd.k. olīveļļa (extra virgin)
Papildus:
-
150 g rikotas siers
-
10 bagetes (apceptas)
-
0,5 ēd.k. jūras sāls
-
0,5 ēd.k. pipari
-
Bļodā samaisa maurlokus, rikota sieru, mazliet sāls, ¼ tēj.k. melnos piparus. Smaisa un ievieto ledusskapī, kamēr pagatavo atlikušās sastāvdaļas.
-
Pannā uzkarsē 2 ½ ēd.k. olīveļļu, cep šalotes sīpolus apmēram 2 min nepārtraukti maisot.
-
Pievieno austersēnes un cep 2 min bieži maisot, līdz austersēnes kļūst tumšas un saraujas.
-
Pievieno tomātus un cep vēl 3 min, joprojām nepārtraukti maisot līdz sēnes kļūst mīkstas un tomāti pārsprāgst. Gadījumā, ja tomāti ir lieli, tad tos var sacaurumot ar asu priekšmetu.
-
Noņem no plīts un iemaisa 1 tējk. sāls un ¼ tējk. piparus.
-
Bļodā samaisa mikrozaļumus kopā ar citronu sulu, olīveļļu un mazliet sāls.
-
Uz bagetes uzsmērē rikotas sieru, virs tā austersēņu masu un mikrozaļumus.