top of page

Tostermaize ar rikotas sieru un mikrozaļumiem

Sēnes:​

  • 150 g austersēnes (smalki sagrieztas)

Dārzeņi:​

  • 1 ēd.k. maurloku (sasmalcināti)

  • 1 šalotes sīpols (smalki sagriezts)

  • 15-20 ķiršu tomāti

  • 3/4 glāze mikrozaļumu

Šķidrumi:

  • 2 ēd.k. citronu sula

  • 4,5 ēd.k. olīveļļa (extra virgin)

Papildus:

  • 150 g rikotas siers

  • 10 bagetes (apceptas)

  • 0,5 ēd.k. jūras sāls

  • 0,5 ēd.k. pipari
     

  1. Bļodā samaisa maurlokus, rikota sieru, mazliet sāls, ¼ tēj.k. melnos piparus. Smaisa un ievieto ledusskapī, kamēr pagatavo atlikušās sastāvdaļas.

  2. Pannā uzkarsē 2 ½ ēd.k. olīveļļu, cep šalotes sīpolus apmēram 2 min nepārtraukti maisot.

  3. Pievieno austersēnes un cep 2 min bieži maisot, līdz austersēnes kļūst tumšas un saraujas.

  4. Pievieno tomātus un cep vēl 3 min, joprojām nepārtraukti maisot līdz sēnes kļūst mīkstas un tomāti pārsprāgst. Gadījumā, ja tomāti ir lieli, tad tos var sacaurumot ar asu priekšmetu.

  5. Noņem no plīts un iemaisa 1 tējk. sāls un ¼ tējk. piparus.

  6. Bļodā samaisa mikrozaļumus kopā ar citronu sulu, olīveļļu un mazliet sāls.

  7. Uz bagetes uzsmērē rikotas sieru, virs tā austersēņu masu un mikrozaļumus.

bottom of page