top of page

Tripe Austersēņu zupa

Sēnes:

  • 300 g austersēnes, šķēlītēs

Dārzeņi:​

  • 2 sīpoli

  • 2 ķiploka daivas

Garšvielas:​

  • majorāns

  • 2 tējk. saldā paprika

 Šķidrumi:

  • 1,25 l ūdens

  • 1 kubs liellopa vai dārzeņu buljona

Pārējie:

  • 50 g sviests

  • 2 ēd.k. miltu

  • sāls

  • pipari

  1. Sautē sīpolu zupas katlā virs vidēji augstas temperatūras apmēram 5 katlā apmēram līdz sīpoli kļūst zeltaini brūni, pievieno austersēnes.

  2. Pielej ūdeni un sāli - vāra kamēr sēnes paliek mīkstas.

  3. Pannā izkausē sviestu, pievienojot miltus, tikmēr maisa līdz izveidojas vienmērīga masa. Iemaisa saldo papriku, mazliet aukstu ūdeni. Maisa līdz masa sabiezē, pēc tam ielej katliņā.  

  4. Pievieno buljona kubiņu, piparus un ļauj zupai vārīties 20 min.

  5. Noņem no plīts, pievieno majorānu un svaigi spiestu ķiploku, samaisa.

  6. Pasniedz zupu ar svaigu maizi.

bottom of page