top of page
Tripe Austersēņu zupa
Sēnes:
-
300 g austersēnes, šķēlītēs
Dārzeņi:
-
2 sīpoli
-
2 ķiploka daivas
Garšvielas:
-
majorāns
-
2 tējk. saldā paprika
Šķidrumi:
-
1,25 l ūdens
-
1 kubs liellopa vai dārzeņu buljona
Pārējie:
-
50 g sviests
-
2 ēd.k. miltu
-
sāls
-
pipari
-
Sautē sīpolu zupas katlā virs vidēji augstas temperatūras apmēram 5 katlā apmēram līdz sīpoli kļūst zeltaini brūni, pievieno austersēnes.
-
Pielej ūdeni un sāli - vāra kamēr sēnes paliek mīkstas.
-
Pannā izkausē sviestu, pievienojot miltus, tikmēr maisa līdz izveidojas vienmērīga masa. Iemaisa saldo papriku, mazliet aukstu ūdeni. Maisa līdz masa sabiezē, pēc tam ielej katliņā.
-
Pievieno buljona kubiņu, piparus un ļauj zupai vārīties 20 min.
-
Noņem no plīts, pievieno majorānu un svaigi spiestu ķiploku, samaisa.
-
Pasniedz zupu ar svaigu maizi.
bottom of page