Vegānu steiks
Sēnes:
-
500 g austersēnes
Šķidrumi:
-
1 ēd.k. vegānu barbekjū mērce
-
4 ēd.k. saulespuķu eļļa
-
3 ēd.k. ābolu etiķis
Papildus:
-
150 g makaroni
-
1 ēd.k. kakao pulveris
-
Sāls
-
Pipari
Steika garšvielu maisījums:
-
⅓ ēd.k. universāls garšvielu maisījums
-
½ ēd.k. timiāns
-
⅓ ēd.k. koriandra pulveris
-
⅓ ēd.k. pipari
-
1 ēd.k. paprikas pulveris
-
½ ēd.k. kūpinātas paprikas pulveris
-
½ ēd.k. sinepju pulveris
-
1 ēd.k. ķiploku pulveris
-
1 ēd.k. sīpolu pulveris
-
1 lauru lapa (sasmalcināta)
-
½ ēd.k. ķimeņu pulveris
-
Makaronus vāra 15min līdz kļūst ļoti mīksti. Noņem no plīts, notecina ūdeni un atstāj katlā.
-
Noņem kātus no sēņu cepurītēm, kātus sagriež gareniski, bet cepurītes atstāj negrieztas.
-
Sagatavo steika garšvielu maisījumu – samaisa visas garšvielas kopā. Sadala kopumu uz pusēm.
-
Sēnes ievieto bļodā, pievieno vienu pusi no garšvielu maisījuma, 2 ēd.k. eļļu un sāli. Pievieno ½ glāzi ūdens un etiķi, kārtīgi samaisa, ja iespējams, tad atstāj vienu nakti ledusskapī garšvielām iesūkties sēnēs. Bet var arī cept uzreiz.
-
Tikmēr, makaronus liek blenderī, pievieno otru pusi garšvielu maisījuma, kakao pulveri, sāli. Blenderē līdz masa kļūst lipīga un bieza. Masu liek ledusskapī atdzist apmēram 30 min.
-
Pannā uzkarsē 2 ēd.k, eļļas, tajā cep sēnes, apmēram 30 min, ar vāku uz pannas. Pievieno barbekjū mērci, noņem vāku un cep nepārtraukti maisot, apmēram 5 min.
-
No pannas izņem sagrieztos apceptos austersēņu kātiņus un tos samaisa ar makaronu masu.
-
Ar 2-3 ēd.k. makaronu masas pārklāj katru sēņu cepurīti no augšas un apakšas.
-
Apcep katru jauni veidoto sēņu steiku 3 min katru pusi.
-
Pasniedz ar sinepēm vai jebkuru citu mērci pēc patikas.