top of page

Vegānu steiks

Sēnes:​

  • 500 g austersēnes

Šķidrumi:​

  • 1 ēd.k. vegānu barbekjū mērce

  • 4 ēd.k. saulespuķu eļļa

  • 3 ēd.k. ābolu etiķis

Papildus:​​

  • 150 g makaroni

  • 1 ēd.k. kakao pulveris

  • Sāls

  • Pipari

Steika garšvielu maisījums:

  • ⅓ ēd.k. universāls garšvielu maisījums

  • ½ ēd.k. timiāns

  • ⅓ ēd.k. koriandra pulveris

  • ⅓ ēd.k. pipari

  • 1 ēd.k. paprikas pulveris

  • ½ ēd.k. kūpinātas paprikas pulveris

  • ½ ēd.k. sinepju pulveris

  • 1 ēd.k. ķiploku pulveris

  • 1 ēd.k. sīpolu pulveris

  • 1 lauru lapa (sasmalcināta)

  • ½ ēd.k. ķimeņu pulveris

  1. Makaronus vāra 15min līdz kļūst ļoti mīksti. Noņem no plīts, notecina ūdeni un atstāj katlā.

  2. Noņem kātus no sēņu cepurītēm, kātus sagriež gareniski, bet cepurītes atstāj negrieztas.

  3. Sagatavo steika garšvielu maisījumu – samaisa visas garšvielas kopā. Sadala kopumu uz pusēm.

  4. Sēnes ievieto bļodā, pievieno vienu pusi no garšvielu maisījuma, 2 ēd.k. eļļu un sāli. Pievieno ½ glāzi ūdens un etiķi, kārtīgi samaisa, ja iespējams, tad atstāj vienu nakti ledusskapī garšvielām iesūkties sēnēs. Bet var arī cept uzreiz.

  5. Tikmēr, makaronus liek blenderī, pievieno otru pusi garšvielu maisījuma, kakao pulveri, sāli. Blenderē līdz masa kļūst lipīga un bieza. Masu liek ledusskapī atdzist apmēram 30 min.

  6. Pannā uzkarsē 2 ēd.k, eļļas, tajā cep sēnes, apmēram 30 min, ar vāku uz pannas. Pievieno barbekjū mērci, noņem vāku un cep nepārtraukti maisot, apmēram 5 min.

  7. No pannas izņem sagrieztos apceptos austersēņu kātiņus un tos samaisa ar makaronu masu.

  8. Ar 2-3 ēd.k. makaronu masas pārklāj katru sēņu cepurīti no augšas un apakšas.

  9. Apcep katru jauni veidoto sēņu steiku 3 min katru pusi.

  10. Pasniedz ar sinepēm vai jebkuru citu mērci pēc patikas.

bottom of page